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LEGAL ETHICS OPINION 385  GUARDIAN AD LITEM – FEES. 
 
 
 
   It would be ethically impermissible for an attorney appointed to represent another as 
guardian ad litem to receive any form of compensation from an attorney representing the 
adverse party in the case. [See ECs 5-22 and 2-24; DR:5-106(A).] Furthermore, it would 
not be ethically proper for the guardian ad litem to enter into an agreement whereby he 
would be compensated from the award granted in a separate case in which he also 
acts as guardian ad litem for his client. [See DR:5-106(A), see also Va. Code § 8.01-9(A) 
(1950).] There is no specific ethical requirement that a lawyer serving as guardian ad 
litem appeal an adverse ruling on behalf of his ward. [However, see DR:6-101 and 
DR:7-101(A) and (B) (2).] 
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