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LEGAL ETHICS OPINION 356  TRUST ACCOUNTS – ACCOUNTING  
      BY ATTORNEY – OUT-OF-STATE  
      OFFICE. 
 
 
   An attorney who was custodian of a petty cash account consisting of funds furnished 
the attorney by his client-employer, who furnished receipts for expenditures from the 
cash account to officers of the client-employer, was not ethically required to render a 
subsequent accounting of expenditures, with receipts and substantiating documentation, 
upon terminating of the attorney-client relationship. [See II: DR:9-102(B)(3).] 
Furthermore, the Rules of the Supreme Court of Virginia do not require an attorney 
admitted to practice in Virginia by examination to maintain an office in Virginia. [But see 
Title 58, Section 371, Code of Virginia, which requires an attorney to acquire a Virginia 
revenue license.] 
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