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LEGAL ETHICS OPINION 1134  CONFLICT OF INTEREST – 
       DISCLOSURE – MULTIPLE  
      REPRESENTATION – PERSONAL  
      INJURY REPRESENTATION:  
      ATTORNEY REPRESENTING  
      HUSBAND IN PERSONAL INJURY  
      CLAIM AFTER HAVING SETTLED  
      WIFE/PASSENGER’S CLAIM. 
 
 
   You advised you had been retained by a family who was in a motor vehicle accident 
within your locality. The husband was the driver of the automobile, and the wife and 
children were passengers. The children's claims were resolved in General District Court. 
You filed suit on behalf of the wife in Circuit Court. Subsequently her husband, the 
driver, was sued in a third party motion for judgment. At that time you notified all 
appropriate parties and withdrew from representation of the husband, whereupon the 
husband retained services of another attorney for his personal injury claim. 
 
   The wife's case is settled and the husband's carrier contributed to the settlement. The 
husband now requests you resume representation of him in this claim against the driver of 
the other automobile. You wish to know whether you may now represent him in this 
claim. 
 
   Disciplinary Rule 5-105(D) states that a lawyer who has represented a client in a matter 
shall not thereafter represent another person in the same or substantially related matter if 
the interest of that person is adverse in any material respect to the interest of the former 
client unless the former client consents after the disclosure. Further, DR:5-105(C) states 
the lawyer may represent multiple clients if it is obvious that he can adequately represent 
the interest of each party and each party consents to the representation after full 
disclosure of the possible effect of such representation on the exercise of his independent 
professional judgment on behalf of each. 
 
   The Committee opines that it would not be improper for you to represent the husband 
as long as full disclosure is made to both parties and consent received by the wife, your 
former client. 
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