
LEGAL ETHICS OPINION 1108  LAW FIRMS – LAW FIRMS –  
      ADVERTISING: USE OF PARTNER’S  
      NAME AFTER HE HAS WITHDRAWN  
      FROM THE PARTNERSHIP. 
 
 
   You advise you were formerly a partner in a law firm organized as a professional 
corporation under the name A and B, P.C. You have withdrawn from the corporation and 
stopped practicing law. When you withdrew, you requested your name (B) be removed 
from the corporate title. The corporation, however, has refused to accommodate your 
request. 
 
   You wish to know whether it is an ethical violation for the corporation to continue 
using your name after you have withdrawn from the firm and are no longer practicing 
law. 
 
   Disciplinary Rule 2-101(A) [DR:2-101] instructs that a lawyer shall not, on behalf of 
himself or his firm, use or participate in any form of public communication which 
contains a false, misleading, or deceptive statement. Disciplinary Rule 2-101(C) instructs 
that a lawyer shall not hold himself out as having a partnership with other lawyers unless 
they are in fact partners. More specifically, EC:2-13 cautions against the use of any name 
which could mislead the public concerning the identity, responsibility or status of those 
practicing under the firm name. 
 
   The Committee opines that it is improper for the corporation A and B, P.C. to continue 
using the name B after B is no longer affiliated with the firm. 
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