
LEGAL ETHICS OPINION 936  FEES – RETAINER AGREEMENT. 
 
 
   It is not improper for an attorney and his client to enter into a retainer agreement that 
provides in part that upon discharge the attorney will receive compensation based upon a 
standard hourly rate for the hours the attorney has worked on the case prior to discharge. 
It is beyond the purview of the committee to opine as to whether the hourly rate or the 
number of hours worked is accurate. [Va. Code Section 54-69] 
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