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LEGAL ETHICS OPINION 655  CONFLICT OF INTEREST – LAW  
      PARTNER APPEARING AS WITNESS IN  
      ARBITRATION PROCEEDING. 
 
 
   It is improper for a law firm to continue its representation of a client in a litigated 
matter when it becomes apparent that one of the firm's partners will be required to testify 
as a material witness in an arbitration hearing concerning the same case, unless the 
factual circumstances in the matter qualify for the application of one of the exceptions set 
forth in DR:5-101(B). [DR:5-101(B), DR:5-102(A), EC:5-10] 
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   Legal Ethics Committee Notes. – See Rule 3.7(c) stating that there is no longer 
disqualification of the entire firm when a lawyer must testify, unless representation would 
create a conflict under Rule 1.7 or Rule 1.9.  Under Rule 3.7(c), this disqualification is 
not imputed to the lawyer’s firm unless there is an actual conflict of interest. 


